Hoppa till innehåll

Fika med trivsamma grannar i Kattarp

Grannfika Kattarp. Helsingborgshem

På grönområdet mellan radhuslängorna på Lundsgårdsvägen i Kattarp träffade vi i slutet av april, tillsammans med Hyresgästföreningen och NSR, ett 20-tal hyresgäster för grannfika.

– Det känns positivt att kunna svara på hyresgästernas frågor direkt på plats i området, säger Wiktoria Sandberg som arbetar som områdesutvecklare i Kattarp.

NSR:s representant påminde om vikten av att källsortera rätt och Jessica från Hyresgästföreningen fångade upp initiativ till aktiviteter på området.

– Vi har fått in ett jättetrevligt initiativ från en kvinna som vill ordna grillfest. Det kommer självklart både vi och Hyresgästföreningen hjälpa till att förverkliga, säger Wiktoria.

Hyresgästerna tog upp olika ämnen till diskussion. Många hade frågor om uteplatser och nästa alla nämnde den fina grannsämjan i Kattarp och hur viktig den är för trivseln.

– Relationen till grannarna påverkar hur man upplever trivsel och trygghet i sin lägenhet och i närområdet. Det är viktigt att det finns grannar som hälsar och bryr sig och det verkar man verkligen göra i Kattarp, säger Wiktoria Sandberg.

Leida, som har bott i Kattarp sedan 2006, håller med.

– Jag trivs jättebra här i Kattarp, det är lugnt och skönt och vi är många grannar som känner varandra vilket känns tryggt. Sedan är det toppen att det är ganska nära till stan. Med tåget tar man sig dit snabbt, säger Leida.

Leida tycker det känns tryggt att känna många av grannarna i Kattarp.
Områdesutvecklaren Wiktoria Sandberg svarar på hyresgästernas frågor.
Bettan och Gunilla har druckit upp kaffet och poserar glatt tillsammans. Gunilla vill ordna grillfest i området och Helsingborgshem och Hyresgästföreningen hjälper gärna till.
Kristina, Kerstin och Ulla var bland de första på plats. 

Ta reda på mer om våra bostäder i Kattarp.