Hoppa till innehåll

Stark efterfrågan för bostadsrätter på Drottninghög – intresse från olika delar av Helsingborg, grannkommuner och från Drottninghög

Granne med Tornets hyresrätter och Drottningen, Helsingborgshems och Stenströms nya kontor kommer ett nytt kvarter – Äppelgården – att växa fram. Det är fastighetsutvecklarna HP Boendeutveckling som sätter spaden i marken för den första etappen av det som så småningom ska bli 85 nya bostadsrätter.

Bygget sker i två etapper, varav den första består av 43 lägenheter och den andra av 42 lägenheter. HP boendeutveckling köpte marken av Helsingborgshem för ett par år sedan. I dagarna får de tillträde till den första fastigheten.

-Vi ser fram emot att följa projektet och är glada att HP Boendeutveckling är i gång. För oss betyder det att vi nu har ytterligare en samarbetspart i utvecklingen av Drottninghög. Genom tillskottet av bostadsrätter, får fler drottninghögsbor möjlighet att göra bostadskarriär inom sitt eget område, samtidigt som det öppnar möjlighet för andra att flytta hit, säger Mia Larsson, affärsutvecklare, Helsingborgshem.

HP Boendeutveckling har jobbat med sitt projekt på Drottninghög sedan ett par år. Det är mycket som ska falla på plats innan byggstart. Förutom detaljplan och bygglov behöver det finnas köpare för de nya bostadsrätterna. Intresset är stort och försäljningen går bra. I den första etappen är det ett fåtal lägenheter kvar och snart startar försäljningen av etapp två. 

-Vi ser ett stort intresse från olika håll i Helsingborg och även från grannkommuner. Några köpare bor sedan tidigare på Drottninghög. De nya husen kommer att fyllas av olika generationer, åldrar och familjekonstellationer, en mix som ger förutsättning för ett trivsamt boende och en fin granngemenskap, berättar Carolina Axelsson, vd HP Boendeutveckling.

Planen är att den första etappen ska vara klar för inflyttning till våren 2023. Det betyder att området kommer att vara under utveckling till sommaren då stadsmässan H22 City Expo äger rum, mellan den 30 maj och den 3 juli.

-Vi hoppas att många kommer förbi och utifrån tar sig en titt på vårt bygge under H22 City Expo, då det kommer att finnas mycket att upptäcka på Drottninghög. Äppelgården ligger precis i anslutning till stadsbussen Helsingborgsexpressen så det är lätt att ta sig hit från city och andra delar av Helsingborg, avslutar Carolina Axelsson, HP Boendeutveckling.

BRF Äppelgården

Här blir det 85 bostadsrätter i ett kvarter. På innergården blir det inbjudande sittplatser med planteringar och lekplats med bland annat lekäpplen att klättra på. Lägenheterna är en blandning av 1:or till 4:or. De minsta ettorna är 32 kvm  och fyrorna ligger på 91 kvm. Försäljningen av bostäderna sker via Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Namnet Äppelgården anspelar på det gröna på Drottninghög och till de fruktodlingar som tidigare fanns på området.