Hoppa till innehåll

Stor efterfrågan på Drottninghögs första radhus i gröna, trygga kvarter

BoKlok Melba blir de första radhusen någonsin på Drottninghög i Helsingborg. Den 3 februari startade försäljningen av det gröna, trygga kvarteret med radhus i bostadsrättsform. I samma veva blev också detaljplanen för det nya området godkänd.

Tidigare har Drottninghög främst bestått av hyresrätter i lägenhetsform, och de 31 bostadsrättsradhusen som BoKlok ska bygga har visat sig vara ett mycket populärt tillskott till stadsdelen. Både radhusen och den tidigare etappen med lägenheter har sålt slut. Majoriteten av köparna kommer från Helsingborg, och många då från Drottninghög och närliggande områden.

Mikaela Åberg, projektledare stadsdelsutveckling, berättar mer:

– Det är otroligt roligt att BoKlok är igång med sitt bygge av radhus och bostadsrätter. En blandning av bostadstyper gör det möjligt för människor i olika livssituation att flytta hit, till Drottninghög. Att det bor en mångfald av människor i ett område är något som vi vet gör ett område mer attraktivt. Vi är särskilt glada att det finns flera drottninghögsbor bland köparna. Att man vill bo kvar ser vi som ett kvitto på att man trivs i området.

Den nya bebyggelsen ingår i detaljplanen för Grönkulla på Drottninghög som nyligen blivit antagen.

Tillsammans med BoKlok har vi publicerat ett gemensamt pressmeddelande.