Hoppa till innehåll

Stort intresse för att bo på Drottninghög – ny chans på bostadsrätter

Efterfrågan på nya bostadsrätter på Drottninghög är stor. Både Riksbyggen och BoKlok har sålt slut och nu är det dags för ytterligare en försäljningsstart på Drottninghög. Det är bostadsaktörerna HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong som planerar för 85 nya bostadsrätter i Brf Äppelgården.
– Vi har tidigare byggt uppskattade bostadsrätter på Fredriksdal intill Brytstugans koloniområde. Även på Drottninghög är intresset stort och vi är i full gång med att skriva kontrakt. Det är otroligt roligt, berättar Carolina Axelsson, vd på HP Boendeutveckling.

Tillsammans med Helsingborgs stad driver Helsingborgshem sedan år 2011 projekt DrottningH som pågår till år 2035. Visionen är att tillföra stadsdelen nya mötesplatser och fler moderna bostäder för olika behov och målgrupper. Hyresrätterna kompletteras med nya upplåtelseformer som bostadsrätter och äganderätter. Samverkan med boende och olika aktörer går som en röd tråd genom hela projektet.

–Vi har tagit ett helhetsgrepp kring utvecklingen på Drottninghög och fokuserat på dialogen med både boende och andra aktörer, vilket är en nyckelfaktor för framgång i utvecklingen, berättar Mikaela Åberg, projektledare stadsdelsutveckling på Helsingborgshem. Vi både bygger nytt och renoverar. Parallellt utvecklar vi också service, infrastruktur, grönområden och mötesplatser tillsammans med Helsingborgs stad, fortsätter Mikaela Åberg.

Drottninghög, som ligger nära centrum i Helsingborg, byggdes mellan 1966 och 1969 med nästan uteslutande trerums- och fyrarumslägenheter. Den likformigheten luckras nu upp.

–Vi ser fram emot att tillsammans med flera andra aktörer bidra till den positiva utvecklingen på Drottninghög. Våra bostadsrätter på ett till fyra rum passar både mindre och större hushåll. Merparten av de som visar intresse kommer från Helsingborgdär några redan idag bor på Drottninghög, fortsätter Carolina Axelsson. Med den här takten i försäljningen så börjar vi bygga i höst och då är husen klara för inflyttning till våren 2023.

En blandning av bostadstyper gör det möjligt för människor i olika livssituation och olika faser i livet att flytta till Drottninghög.

–Att det bor en mångfald av människor i ett område är något som vi vet gör ett område mer attraktivt. Vi är väldigt glada att Drottninghögsbor visar intresse för de nya bostadsrätterna. Att man vill bo kvar visar att man trivs i sitt område. Att även välkomna Helsingborgare från andra delar av stan känns också otroligt roligt. Det känns som ett kvitto på att Drottninghög utvecklas i rätt riktning, avslutar Mikaela Åberg.

Fakta om Äppelgården – HP Boendeutveckling och UBAB:s nya projekt

Nära allmänna kommunikationer, gröna stråk och service planerar HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong att bygga 85 bostadsrätter i olika storlekar, mellan 1 till 4 rum och kök. Planerad inflyttning för etapp 1 är våren 2023. Läs mer om projektet.