Hoppa till innehåll

Studenterna tycker till om våra studenthem

Under våren har studenterna i våra fyra studenthem gett oss feed-back på hur det är att bo i våra studenthem. Nöjd StudBo heter enkätundersökningen och vårt resultat jämförs med 18 andra studentbostadsföretag bland annat AF Bostäder i Lund och MKB i Malmö. Det är första gången Helsingborgshem deltar i undersökningen och vi kan nu lättare ta positiva intryck av hur andra arbetar.

Vi fick 52 % i NPS (Net promoter score) totalt över alla fyra studenthem vilket betyder att över hälften av studenterna är mycket nöjda med oss.

Bland de som svarade på enkäten lottades en hyresfri månad ut. Vinnaren är Markus Robertsson som sedan fyra år bor på Bryggaregatans studenthem och läser till ämneslärare i samhällskunskap och historia.

– Det bästa med att bo här är gemenskapen och festerna och jag älskar personalen som fixar allting snabbt. Jag klagade på min spis som var så långsam och efter en vecka hade jag en ny spis installerad. De bryr sig, berättar Markus.

När vi frågar Markus vad vi kan förbättra svarar han blixtsnabbt hyran. Markus bekräftar det generella resultatet för när det gäller service och kommunikation får vi högt betyg av studenterna. Studenterna ger oss lägre betyg avseende rimlig hyra, inomhusklimat, städning av tvättstugor och trygghet.

Tre av våra fyra studenthem är relativt nybyggda vilket förklarar den något högre hyresnivån. När det gäller tryggheten i och kring studenthemmen fortsätter vi vårt samarbete med Helsingborgs stad framförallt när det gäller Söder där två av våra studenthem ligger. Vi planerar nu för åtgärder för att komma tillrätta med värmen i lägenheterna, få fräschare tvättstugor och renare studenthem överlag. Vi hoppas att åtgärderna leder till ännu fler mycket nöjda studenter vid nästa enkätundersökning.