Hoppa till innehåll

Vi slutar skicka ut pappersavier – För var 100:e hyresgäst som byter betalsätt planterar vi ett träd

Av våra drygt 12 000 hyresgäster är det 5 500 stycken som fortfarande får sina hyresavier i brevlådan varje månad. Byter alla dessa hyresgäster betalsätt till e-faktura eller autogiro innan den 31 maj kommer vi att plantera 55 nya träd runt om i Helsingborg.

Att varje månad låta trycka, kuvertera, frakta och dela ut pappersavier är inte snällt mot miljön och går inte i linje med vårt hållbarhetsarbete, säger Helena Åberg, redovisningschef på Helsingborgshem.

Vi strävar efter att innan sommaren 2020 sluta skicka ut hyresavierna på papper. För var 100:e hyresgäst som byter betalsätt till e-faktura eller autogiro innan den 31 maj kommer vi att plantera ett träd i någon av våra stadsdelar. Det betyder att det kan bli 55 nya träd i Helsingborg som bidrar till att förbättra både miljön och livskvaliteten.

– Vi har inte bestämt var träden ska planteras ännu. Det beror lite på hur många träd det blir men jag hoppas såklart på så många som möjligt så att vi kan skapa flera träddungar, säger Helena Åberg.

Byt betalsätt redan idag
Du anmäler e-faktura på din internetbank. Hyresgäster som föredrar autogiro fyller i blanketten ”Medgivande om Autogiro” som du hittar här. Blanketten går även att få hemskickad via Bobutiken.
Läs mer om e-faktura och autogiro här

Du får betala för pappersavi framöver
Det kommer framöver fortfarande att vara möjligt att få en pappersavi hemskickad men då mot en aviseringsavgift på 25 kr/månad.
– Fördelarna med e-faktura är att det är lättare att komma ihåg betalningarna och hyresgästerna slipper dessutom knappa in OCR-nummer. Med autogiro missar de heller ingen betalning och med båda betalsätten sparar hyresgästen fortsättningsvis 25 kr i månaden på att inte betala aviseringsavgiften, fortsätter Helena Åberg.

Bobutiken svarar gärna på dina frågor, tel. 042-20 80 00.