Hoppa till innehåll

Vill du bo i nybyggt? Här hittar du två fina möjligheter.

Det händer mycket på Drottninghög och snart kan du flytta in i nya hyresrätter på Grönkulla Gård eller bostadsrätter på Äppelgården. 

Grönkulla Gård bygger Helsingborghem 67 hyresrätter. Uthyrningen sker i etapper med preliminär start i april. Mer information hittar du här.

Äppelgården planerar HP Boendeutveckling/Ulricehamns Betong att bygga 72 bostadsrätter på 2 till 3 rum och kök. Lägenheterna får inglasad balkong och bra förvaringsutrymmen. Skissbilden visar hur kvarteret kommer att se ut när det är klart. Välkommen att besöka visningslägenheten på Linbastgatan 9 i Helsingborg söndag den 4 mars kl 11-13. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Mer information hittar du här.

På Drottninghög finns många gröna oaser, ett eget utomhusbad som erbjuder svalkande dopp under varma sommardagar, en av Helsingborgs största och finaste lekplatser och ett fint växthus. Under våren invigs den nya körsbärslunden och rosenträdgården. Inom gångavstånd finns matbutiker, vårdcentral, apotek, bibliotek, bageri och pizzeria. Här finns skolor, förskolor, kyrka och ett rikt kulturliv.  Läs till exempel reportaget om Drömljus som Sveriges Radio rapporterade från.

På Drottninghög driver Helsingborgshem tillsammans med Helsingborgs stad stadsförnyelseprojektet DrottningH. Vi tar tillvara på det som är bra med området och förbättrar det som behövs. Det blir fler bostäder, nya gator och ytterligare platser där människor kan träffas.  Här är det centralt att knyta till sig olika akötörer som tillsammans bidrar till utvecklingen. Mer information hittar du här.