Hoppa till innehåll

Chizzy Hair Salong – En håroas i Stadskvarteret på Drottninghög

Chizzy Hair Salong Stadskvarteret Drottninghög

I hjärtat av Drottninghög, i en av de sex kommersiella lokalerna längs Regementsvägen, har Chizzy Hair Salong öppnat upp dörrarna.

När du kliver in på salongen möts du av en vägg av hårextensions i både naturliga och fantastiska färger som genast fångar din uppmärksamhet. Blessing Chizoba Martins är kvinnan bakom salongen.

– Jag har ingen formell svensk frisörutbildning men i Nigeria, som jag kommer ifrån, kallas man frisör om man flätar och stylar hår som jag gör. Min mamma är min förebild. Det var hon som lärde mig fläta på sin salong, berättar Blessing.

För nyfikna besökare finns en bok att bläddra i, fylld med Blessings senaste kreationer och frisyrer som bär hennes signum.

Från avancerade flätade mästerverk till snabb förvandling

I salongen har Blessing provdockor som hon provar nya frisyrer på. Blessing strävar hela tiden efter att förnya sig och förbättra sitt hantverk. På salongen kan du få allt från flätade mästerverk som tar upp till tolv timmar att skapa till snabbare och enklare stylingar. På Chizzy Hair Salong förvandlas ditt hår till konst.

– Imorgon kommer en liten tjej hit som vill ha flätade rosa extensions i sitt hår till ett kalas. Det tar bara en halvtimme att göra och håller i några dagar men hon kommer sticka ut och känna sig speciell på kalaset. Det är jag säker på, säger Blessing.

Blessing visar upp sina kreationer.

Framtiden för salongen finns på Drottninghög

Blessing delar med sig av sin entusiasm för de nya lokalerna och säger: Tidigare hyrde jag en lokal i andra hand i en källare. Få la märke till min verksamhet men nu har jag en konstant ström av människor som går förbi. Jag känner att jag syns bättre här, och jag har stora planer för framtiden. Jag vill att salongen ska växa så att vi är flera som jobbar här. Men jag tänker inte lämna området. Blir lokalen för liten i framtiden ska jag hitta något annat i närheten. Jag älskar att arbeta med människors hår och hjälpa dem att uttrycka sig på sätt de aldrig tidigare vågat.

Chizzy Hair Salong är specialist på hårförlängning, flätor och keratinbehandlingar. Ta reda på mer.

Kontakta Agneta Carling på agneta.carling@helsingborgshem.se för mer information om lediga lokaler och hur du kan bli en del av Stadskvarteret och Drottninghögs fortsatta utveckling.