Hoppa till innehåll

Folkfest på hållbara områdesfestivalen EAST

Hållbarhet var temat på nya områdesfestivalen EAST på Drottninghög i söndags. Många kom till grönområdet vid badet för att umgås, prova roliga aktiviteter, lyssna på musik och lära mer om hållbarhet.

Det var mycket på gång under de fyra intensiva eftermiddagstimmarna och boende och andra helsingborgare strömmade till området, trots att det var regn i luften.

Kockarna Andreas Paulsson, restaurang Creo, och Christoffer-Robin Cederholm, restaurang Timjan & Tång, utkämpade en nervig kockkamp under överinseende av domare och publik. Nyss hade de fått sig tilldelat en hemlig matkasse och nu var uppgiften att skapa en trerätters middag utifrån matvarorna.

Helsingborgshems områdesfestival EAST är ny för i år, och arrangeras i samarbete med föreningar och företag. Syftet med dagen är att lyfta Helsingborgs nordöstra stadsdelar och främja gemenskap. Dagen ersätter tidigare områdesdagar för stadsdelarna Dalhem, Drottninghög och Fredriksdal.

Mimmi Mihajlic, uppvuxen på Drottninghög, är på plats på EAST med dottern Vanessa, 9. Vanessa har nyss uppträtt på scenen med musikverksamheten El Sistema.
– Det är verkligen trevligt här idag och området har blivit väldigt fint under senare år. Här finns ju så många fina grönområden och lekplatser. Vi bor på Dalhem nu, men jag brukar alltid gå min powerrunda hit, berättar Mimmi.

Angelica Albinsson och barnen Alina, 9, och Natanael, 7, har bott på Drottninghög i sju år.
– Det händer mycket här i området nu, det renoveras överallt, man fixar upp lekplatserna. Det blir bara finare och finare här. Och det ordnas många roliga evenemang, som detta idag, och det är jättekul, säger Angelica.

Läs hela reportaget och se fler bilder från områdesfestivalen East.