Hoppa till innehåll

Vi inviger nya multiarenan på Närlunda

Helsingborgshem har renoverat multiarenan på Närlunda och samtidigt skapat en aktivitetspark med bland annat scen, dj-bås, klätterstockar, pingisbord, spelbord och en separat plan för street-basket och bandy. Under Närlundadagen den 7 september är det dags för invigning.

För oss är det viktigt att hyresgästerna trivs både i sitt hem och i sitt bostadsområde. Därför tar vi ett särskilt ansvar för att skapa förutsättningar för en meningsfull fritid för barn och unga. På Närlundaområdet finns den populära fritidsgården Block 15. Fritidspersonalen har varit med och utformat den nya multiarenan som nu är klar. Ungdomar i området har fått tycka till och ge feed-back på olika förslag.

– Nu kan flera aktiviteter och spel pågå samtidigt och den nya multiarenan passar fler åldersgrupper. Jag hoppas att det här blir en självklar plats där barn och unga i området träffas. Ett ställe där du får nya vänner, kan vara kreativ och prova på och hitta nya fritidsintressen, säger Helena Jirsved, bostadschef.

Förutom ökad gemenskap är trygghet en viktig fråga. För att öka insynen kring multiarenan har vi beskurit och gallrat träd och buskar. Ny belysning och strålkastare runt spelplanerna samt väghinder som stoppar ovälkommen trafik bidrar också till ökad trivsel och trygghet.

Multiarenan är delfinansierad med bidrag från Boverket som ger stöd till utvecklingen av utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden.

Välkommen på invigning kl. 14.30 den 7 september. Multiarenan ligger vid Närlundavägen 13.