Hoppa till innehåll

Gemensam marknadsplats för hyresbostäder i nordvästra Skåne

nyhet marknadsplats

Med start sommaren 2015 presenteras nordvästra Skånes lediga hyresbostäder på en gemensam digital plattform. I ett unikt samarbete satsar nu vi på Helsingborgshem tillsammans med sju av regionens större bostadsbolag, både privata och kommunala, på den rikstäckande marknadsplatsen Boplats Sverige. Med en gemensam marknadsplats vill vi snabba upp och förenkla sökprocessen efter lediga hyresbostäder.

Boplats Sverige (som inte ska förväxlas med Boplats Syd) fungerar som ett ”Hemnet för hyresrätter” och är ett rikstäckande ”skyltfönster” men innehåller ingen administration av intresseanmälningar, visningar eller uthyrning. Allt det sker som vanligt via vår hemsida och av vår egen personal. Vi kommer alltså att publicera alla lediga lägenheter både på Boplats Sverige och här på hemsidan. När du som söker en bostad hittat en lägenhet via Boplats Sverige klickar du dig vidare hit till vår hemsida och gör din intresseanmälan här som vanligt.

De flesta produkter och tjänster marknadsförs idag via branschgemensamma marknadsplatser på Internet, så också bostadsrätter och egna hem. Många bostadssökande förväntar sig liknande möjligheter för hyresbostäder och saknar en totalbild över utbudet. Vi fick därför i uppdrag av vår styrelse att utreda möjligheten att skapa en gemensam marknadsplats för en majoritet av regionens lediga hyresbostäder, både privata och kommunala. Ett av målen från styrelsen var att göra det lättare att hitta lediga bostäder. Till sommaren blir detta verklighet när åtta bostadsbolag i regionen, med totalt cirka 22 000 lägenheter, gemensamt väljer att ansluta sig till den rikstäckande marknadsplatsen Boplats Sverige.

Med Boplats Sverige som plattform får alla som söker hyresbostad en bättre överblick eftersom en större mängd lediga hyresbostäder är samlat på ett ställe. Det ger helt andra möjligheter att söka, sortera och jämföra oberoende av bostadsbolag och kommun- eller regiongräns. Fördelarna för oss som bostadsbolag är på motsvarande sätt att en gemensam marknadsplats blir en kostnadseffektiv, naturlig plats att söka bostad på och därmed också en större bas av sökande.