Hoppa till innehåll

Helsingborgshem introducerar Snabbspår till ny bostad

Snabbspår till ny bostad

Ett begränsat antal lägenheter ingår i Helsingborgshems nya Snabbspår som innebär att lägenheter hyrs ut löpande utan hänsyn till köpoäng. Lägenheterna kan hyras ut med flexibelt inflyttningsdatum och den som flyttar in får behålla sina köpoäng.

Sedan ungefär ett år tillbaka ser vi att vakanserna för tvåor som byggts de senaste tio åren, ökat. Det gäller generellt i olika delar av Helsingborg men framför allt i stadsdelar där det byggts mycket hyresrätter. En del lägenheter hyrs ut snabbt och andra tar lite längre tid.

Därför introducerar vi Snabbspår. Genom Snabbspår vill vi uppmärksamma att det i vissa segment är lättare att få ett hyreskontrakt och hitta nya kunder som tror det krävs år i kö för att flytta till oss. Vi vill också skapa möjlighet för dem som har många köpoäng att flytta till en annan lägenhet utan att förlora köpoängen. Det kan vara ett sätt att flytta till ett mer tillgänglighetsanpassat och modernt boende, samtidigt som man sparar sina köpoäng till den där speciella lägenheten som sällan blir ledig.

Fakta Snabbspår
Snabbspår innebär att det går snabbt att få en lägenhet.

  • Ingen kö: Uthyrning sker löpande utan hänsyn till köpoäng. Alla har alltså en chans att hyra oavsett om man samlar köpoäng hos oss eller inte, eller om man har få eller många köpoäng.
  • Flexibel inflyttning: Lägenheterna är redo för inflyttning och flexibla inflyttningsmöjligheter under tre månader framåt.
  • Behåll köpoäng: Skriver man kontrakt på en som hyrs ut via snabbspår behåller man sina köpoäng.

I dagsläget erbjuder vi omkring 20 lägenheter genom Snabbspår. Det är moderna och tillgänglighetsanpassade tvåor med högre standard. Lägenheterna ligger spritt i Helsingborg, till exempel på Fredriksdal, Ringstorp, Elineberg och Närlunda.

Snabbspårslägenheterna erbjuds precis som andra lägenheter på helsingborgshem.se under Sök ledigt.