Hoppa till innehåll

Hyr 13 kvadratmeter. Bo på 213. Co-Living, ett nytt sätt att bo och leva

I Stadskvarteret på Drottninghög kan den minsta bostad du någonsin kommer att hyra förvandlas till det största hem du någonsin kunnat drömma om. Hur den matematiken går ihop? Svaret stavas Co-Living.

I Helsingborgshems nybyggda tegelhus i Stadskvarteret på Drottninghög kommer 12 rum à 11–15 kvadratmeter att stå klara för inflyttning i december nästa år. 11 kvadratmeter är inte mycket, men när du öppnar dörren och tar klivet ut från ditt privata rum har du över 200 kvadratmeter till att leva på. 200 kvadratmeter som du delar med dina grannar och där ni har gott om plats att fika, umgås och laga mat, odla kryddörter och streama kärlekskomedier, baka kanelbullar och träna yoga tillsammans. Eller något helt annat.

Ett nytt sätt att leva tillsammans
Co-Living i Stadskvarteret på Drottninghög står för ett helt nytt sätt att bo och leva. Boendet, som totalt är på drygt 360 kvadratmeter, är uppdelat på 12 privata rum à 11–15 kvadratmeter och har dessutom en gemensam yta på 200 kvadratmeter där det bland annat finns gemensamt kök, matsal, tvättstuga, vardagsrum, pentry och två rejält tilltagna balkonger. Det finns också tre extra rum som är inredda för olika aktiviteter.
–Här har vi tänkt utifrån funktion. Det finns en yogastudio för träning, en ateljé där du kan studera, pyssla, måla och lyssna på musik och ett orangeri med gröna växter och sköna fåtöljer för avkoppling, säger Lee Antonsen som jobbar som produktutvecklare på Helsingborgshem.

Hyr dig fri
Co-Living-boendet vänder sig till alla som är nyfikna på ett nytt sätt att leva och bo, människor i olika åldrar som vill bo tillsammans med andra och gärna vill dela med sig av sig själva och sin tid. Hyresgästerna som flyttar in kan se fram emot ett enkelt liv – sådant som städning, höghastighetsinternet och basvaror, till exempel toapapper, ingår i månadskostnaden.
— Många tänker på det klassiska 70-tals kollektivet, men det här är något annat. Ett enkelt och modernt ”care-free boende” där du faktiskt hyr dig fri. Du kan i princip ta din resväska och din säng och flytta in. Du behöver inte ens fixa ett internetabonnemang, allt sådant finns på plats från start, säger Lee Antonsen.

Intresserad?
Boendet kommer inte att hyras ut på köpoäng som Helsingborgshems andra bostäder. För att skapa en bra dynamik i boendet får intresserade i stället fylla i en intresseanmälan och komma på intervju.

Den 1 mars 2022 öppnar intresseanmälan. Prenumerera på vårt nyhetsbrev om vår nyproduktion, formulär nedan, för att hålla dig uppdaterad fram till dess.

s mer om Co-Living i Stadskvarteret på Drottninghög här.