Hoppa till innehåll

Hyresgästen Ziyad har finslipat simtekniken

I höst har Helsingborgshem tillsammans med Helsingborgs Simsällskap erbjudit hyresgästerna vuxensimskola.
–Simkunnighet är väldigt viktigt, speciellt i Helsingborg som ligger vid kusten, säger Kamilia, simlärare på Helsingborgs Simsällskap.

Helsingborgshem har under många år erbjudit barn till hyresgästerna sommarsimskola, men att vara simkunnig som vuxen är ingen självklarhet. För att bidra till ökad simkunnighet även hos vuxna helsingborgare har Helsingborgshem nu haft gratis vuxensimskola på Filbornabadet tillsammans med Helsingborgs Simsällskap.
–Helsingborgshem sponsrar organisationer och företag som bidrar med aktiviteter som på olika sätt skapar trivsel, trygghet och gemenskap. Våra samarbeten ska alltid ge någonting tillbaka till våra hyresgäster och simskola är ett tydligt exempel på det, säger Sara Dirawi, bosocial utvecklare på Helsingborgshem.

Kamilia har varit ansvarig simlärare för vuxensimskolan. Träningarna har varit en gång i veckan sedan i oktober och det har funnit en grupp för nybörjare och en för något mer simvana.
–Helsingborgs Simsällskap bedriver ett aktivt arbete för att främja simkunnighet. Deltagarna har fått mer vattenvana och jag har fokuserat på att lära ut de olika simsättens tekniker, berättar Kamilia.

Ziyad, som bor hos Helsingborgshem på Högasten, är en av sex deltagare i simskolan.
–Jag kan simma men började på vuxensimskolan för att få bättre teknik. Det har varit jätteroligt och jag hoppas att jag kan simma mer än en gång i veckan i fortsättningen, säger Ziyad.

Helsingborgshem hoppas kunna erbjuda hyresgästerna vuxensimskola fler gånger. Sara Dirawi uppmanar alla hyresgäster att hålla utkik under Mina sidor på webben. Där publicerar Helsingborgshem aktuella erbjudanden.

Här kan du läsa mer om Helsingborgs Simsällskaps verksamhet.