Hoppa till innehåll

Konstplanket på Drottninghög får nytt motiv

Helsingborgshems konstplank på Drottninghög har fått ett nytt motiv i samarbete med Kulturhotellet. Medverkande konstnärer i år är Peter Eriksson och Timothy Avery från Kulturhotellet.

I år ville vi lyfta fram några av våra fantastiska nyckelpersoner ute i området som på olika sätt bidrar till att skapa trygghet på Drottninghög och är mycket uppskattade av våra hyresgäster. Under en workshop ledd av Kulturhotellet fick de brainstorma fram motiv som symboliserar Drottninghög för dem. Medverkande var Marianne Iver från Svenska kyrkan, Sajid Kahrimanovic från Idé A Drottninghög och Vehid Huseinbasic från Helsingborgshem samt tre hyresgäster.

Motivens betydelse

Noterna
Marianne Iver från Svenska kyrkan har valt ett motiv med noter som symboliserar hennes arbete med musik och framförallt barnkören på Drottninghög som sprider stor glädje i området.

Blomman
Vehid Huseinbasic från Helsingborgshem valde en blomma som symboliserar Drottninghögs mångfald där de olika färgerna representerar alla olika typer av människor som bor på där.

Trädet
Sajid Kahrimanovic från Idé A Drottninghög som bland annat driver en målargrupp i området, valde ett trädmotiv. Bladens olika färger representerar olika nationaliteter på Drottninghög och själva trädet symboliserar att man förblir jordad och ansluten till sina rötter.

Mer om konstplanket

Konstplanket är ett av 15 konstverk som smyckar fasader och allmänna utrymmen på Drottninghög. Offentlig konst bidrar till ett bostadsområdes identitet samt både engagerar och berör boende och besökare. Konstverken på Drottninghög är skapade av etablerade konstnärer med lokal såväl som nationell anknytning. Läs mer om konstverken på Drottninghög.