Hoppa till innehåll

Lotta hittade ledig lokal på Drottninghög – Välkommen till InOMdig-yogastudio

Ledig lokal Helsingborg Helsingborgshem

I nybyggda Stadskvarteret på Drottninghög finns sex lokaler i bottenplan. Lotta van de Vaart hyr den största lokalen där hon driver InOMdig-yogastudio och community och hon är nöjd med läget i Helsingborg.

— Jag har varit runt och kikat på en del lediga lokaler i Helsingborg. Till slut var det läget längs Regementsvägen med parkeringsmöjligheter som avgjorde mitt val av lokal. Det är nära och enkelt att ta sig hit, också på cykel eller till fots. Jag har kunder som bara behöver ta hissen ner för att komma hit; närmare kan det inte bli, säger Lotta som tycker det är kul att det byggs så många bostäder på området.

Lotta är utbildad friskvårdsterapeut, har utövat yoga sedan 80-talet och har varit yogainstruktör i åtta år. Tidigare har hon hyrt in sig hos andra som frilansande instruktör men länge drömt om att öppna eget. När hon upptäckte att Helsingborgshem hade lediga lokaler i det nya Stadskvarteret och att en av dem var som gjord för yoga började pusselbitarna falla på plats.

Helsingborgshem anpassade lokalen efter Lottas önskemål

Hon skrev kontrakt med Helsingborgshem och under hösten har Lotta och hennes man ställt i ordning lokalen. De har snickrat ihop ett entréparti som blivit en fin avskiljare mellan dörren och resten av lokalen och gamla trädörrar är numera sidostycken till en stor hylla där Lotta förvarar utrustning som yogamattor, bolster och yogablock.

Lotta berättar att på Helsingborgshems ritningar var pentryt placerat mer undanskymt vid toaletten.

— Jag vill att mina kunder ska kunna stanna för en kopp te eller kaffe och ett samtal efter klasserna. Gemenskap och fysiska samtal är det många som saknar idag. Helsingborgshem förstod vad jag var ute efter och byggde pentryt efter mina önskemål och nu är det en tydlig del av studion. Här är supermysigt, konstaterar Lotta.

Yogastudion på Regementsvägen.

Ledig lokal är nu ny yogastudio i Helsingborg

Lotta erbjuder olika typer av yogaklasser. Hon förklarar att hon anpassar klasserna mer och mer efter vad kunderna behöver och blandar olika yogaformer.

– Vi är inte robotar utan behöver ha fria rörelser i kroppen för att må väl. Precis som vi är menade att röra oss. Mina klasser är tillåtande. Just nu är det endast klassen på måndag kväll som är riktigt tuff. Yoga för alla är en klass som jag rekommenderar både nya och vana utövare.

Lotta vill att studion ska vara en lugn oas att komma till utan några måsten eller någon prestige. Hon förklarar att InOmdig är mer än en yogastudio, det är en community där det är okej att stanna kvar efter klassen.

— Varva ner med en kopp te, lär känna mig och de andra som tränar här och få hjälp med att till exempel förebygga psykisk ohälsa. Jag har en hel verktygslåda som både förebygger och även ger en effektiv återhämtning, hur vi kan förändra vår inre energi och påverka vårt inre mående och hälsa.

Ta reda på mer om InOMdig?

Letar du efter en ledig lokal i Helsingborg?

Helsingborgshem har fler lokaler för dig att hyra längs Regementsvägen i nya Stadskvarteret på Drottninghög i nordöstra Helsingborg. Dra nytta av stadsdelsutvecklingen av området som innebär fler bostäder, fler människor och en växande kundkrets för dig. Se vad som är ledigt.