Hoppa till innehåll

Ny möjlighet att köpa bostadsrätt på Drottninghög

Riksbyggen och BoKlok var först ut med att erbjuda bostadsrätter på Drottninghög och intresset har varit stort och flera etapper är redan slutsålda. För dig som önskar äga ditt boende öppnas nu fler dörrar. I början av februari var det nämligen säljstart för HP Boendeutvecklings och Ulricehamns Betongs nya bostäder i området.

–Vi är glada att vara tillbaka i Helsingborg med ytterligare ett bostadsprojekt och ser mycket framemot att vara en del av utvecklingsarbetet på Drottninghög som verkligen präglas av nytänkande, säger Carolina Axelsson, vd på HP Boendeutveckling.

HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong byggde sina första bostadsrätter i Helsingborg år 2017 på Fredriksdal. Nu är bostadsföretaget tillbaka i Helsingborg och är en av de aktörer som satsar på Drottninghög med bostadsrättsprojektet Äppelgården längs med Vasatorpsvägen.

–Det är jättekul att ytterligare en aktör nu satsar på bostadsrätter i området som hittills helt dominerats av hyresrätter. Samhället utvecklas i snabbare takt mot en större variation av livsstilar, livssituationer, värderingar och ekonomiska förutsättningar än när Drottninghög byggdes för 50 år sedan. Det är en nyckelfaktor att vi bostadsbolag tillsammans möter behovet av olika typer av bostäder när Helsingborg fortsätter att växa, säger Mia Larsson, affärsutvecklare på Helsingborgshem.

Äppelgården har ett utmärkt läge. Här är det nära till service, fina promenadstråk och grönska på området och HelsingborgsExpressen tar dig smidigt direkt in till stan.

–För dig som helst tar dig fram på cykel är Äppelgården perfekt. Härifrån har du en lagom lång tur till Helsingborgs stadskärna och ännu närmre till Olympia park vid Fredriksdalsskogen, Fredriksdals museer och trädgård och träningsmöjligheter på Filborna, säger Carolina Axelsson.

Äppelgården består av fyra olika hus som varvar modern attityd med klassisk elegans och inramar en inbjudande, bilfri utemiljö för alla åldrar. Husens rymmer en rad olika lägenhetstyper där fokus lagts på välplanerade planlösningar, bra förvaring och rymliga balkonger.

–Bostäderna får fina ljusinsläpp och stora rymliga utrymmen för sällskapsliv i kök och vardagsrum. Oavsett lägenhetsstorlek finns uppskattad förvaring i form av både klädkammare och stora skjutdörrsgarderober, berättar Carolina Axelsson.

Är du intresserad? Läs mer på Länsförsäkringars webbplats.