Hoppa till innehåll

Stort intresse för bilpool bland hyresgäster – många fördelar med att dela

Ellika Rosendahl från Helsingborgshem och Magnus Müller från Bildeve med en bil från bilpoolen Rulla. Framför Stadskvarteret på Drottninghög.

I samarbete med Bildeve erbjuder Helsingborgshem sina hyresgäster gratis medlemskap i bilpoolen Rulla.

– För de hyresgäster som inte behöver en bil till vardags kan en bilpool lösa många behov av bil och vara både billigare och miljövänligare än att äga en egen bil, Ellika Rosendahl, säger affärsutvecklare, Helsingborgshem.

Genom erbjudandet vill vi erbjuda ett hållbart alternativ till att äga en egen bil. Magnus Muller, biluthyrningschef på Bildeve berättar att drygt 70 hyresgäster anmälde sig till bilpoolen redan ett par dagar efter erbjudandet hade gått ut, och fler kommer till dag för dag.

– Inställningen till att dela bil har förändrats avsevärt på bara några år. En av anledningarna är den ökande medvetenheten om miljön. Dessutom har marknaden och omvärlden förändrats och många kämpar med att få ihop sin ekonomi. Många inser också att de inte behöver äga en egen bil. Bilpool ligger med andra ord rätt i tiden, säger Magnus Müller, Bildeve.

Som medlem i bilpoolen kan hyresgästerna boka el- eller hybridbil på nio platser i Helsingborg och har dessutom tillgång till bilar i alla städer i Sverige som Rulla finns i. Medlemskapet är värt 99 kronor i månaden.

Sju av de nio platserna som Rulla med Bildeve har el- och hybridbilar på ligger i eller nära stadsdelar där Helsingborgshem har lägenheter. Det betyder att många av våra hyresgäster har bilpoolen relativt nära, avslutar Ellika Rosendahl.

Så här får du gratis medlemskap

Aktuella priser och paketerbjudanden som ger rabatt

Agneta har tio års erfarenhet av bilpool

Här finns bilarna – Bilpoolen Rulla med Bildeve

BergaGarnisonsgatan 3
CentrumHelsingborgs C – Yttre P-däck, Järnvägsgatan 10
Sundstorgsgaraget – Sundstorget 10
DrottninghögP-huset Drottningen, Grönkullagatan 2
LarödHemköp Laröd, Serpentinvägen 2
MariastadenKronovallsgatan 10
RingstorpHammarbergsgatan 9
RydebäckTågstationen, Ängesögatan 11
Stattena/
Tågaborg
Norra Stenbocksgatan 46