Hoppa till innehåll

Vi tar steget in i Rydebäck

Rydeback_MollerArkitekter_960px

Vi fortsätter gå i täten för den höga nybyggnadstakten i stan och har förvärvat mark för våra första bostäder i Rydebäck.

Om planerna blir verklighet kommer bostäderna stå klara till sommaren 2017. De 51 nya hyresrätterna kommer att bestå av 2:or, 3:or och 4:or med uppvärmning från berg- eller jordvärme. Läget på Klostervägen blir något alldeles extra, strax intill centrum, skola och tågstation – ett högt läge som kommer att ge en fantastisk utsikt.

-För att utnyttja det fria läget planerar vi för rejäla balkonger i syd- och västläge.  På översta våningen blir det stora takterrasser med vidsträckt utsikt över landskapet och sundet och på bottenplan får man en generös uteplats, berättar Anders Eriksson, som leder projektet.

I och med det här projektet kommer vi att finnas representerade i över 30 områden från Domsten i norr till Rydebäck i söder. Att erbjuda en variation av bostäder – stora och små, med olika standarder, planlösningar, hyresnivåer och på olika lägen – är en av grundpelarna i vår strategi för att öka stadens attraktivitet och bidra till utvecklingsmålen.

-Vi vill ha ett brett utbud med bostäder av olika slag som lockar människor med olika behov och önskemål. Därför vill vi gärna kunna erbjuda hyresrätter även i Rydebäck, med sitt fina läge nära sundet och med bra kommunikationer, säger styrelseordförande Lars Hansson.

Investeringen kommer upp för beslut i styrelsen i början av juni och vi planerar att kunna teckna avtal med en entreprenör för projektet före semesterperioden. Efter sommaren följer då projektering och bygglovsansökan, och byggstart kan ske till årsskiftet. Till sommaren 2017 beräknas de nya hyresgästerna kunna flytta in.